Villapriserna rusar med hela 2,8 procent i februari och priserna på bostadsrätter stiger 1,6 procent. I snitt går bostadspriserna upp 2,3 procent i februari.

Det här visar Valueguards Hox-index och prisjämförelserna ska göras med januari i år.

Det är tredje månaden i rad som villapriserna stiger över 15 procent under en tolvmånadersperiod. Det har aldrig tidigare hänt i en Valueguard-mätning.

Malmö tar täten

Malmö utmärker sig med största prisökningen i snitt på villor, plus 6,2 procent på månadsbasis. Även bland storstadsregionerna är ökningen av bostadsrättspriserna störst i Malmö, plus 2,5 procent i genomsnitt.

I Stockholm ökar priserna på lägenheter 1,4 procent i februari, och på villor med 4,4 procent.

I Göteborg avancerar priserna på bostadsrätter 1,5 procent under månaden, medan priserna på villor ökar med mer blygsamma 0,5 procent.

Nomalt sett är februari en starkare månad på bostadsmarknaden än januari och därför är den säsongsjusterade uppgången mindre än den ojusterade uppgången, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Valueguard har även kikat på hur bostadsrättspriserna utvecklats under första halvan i mars, jämfört med februari, och konstaterar att prisökningen i Stockholm är 0,4 procent medan priserna går ner i Göteborg med 0,3 procent.

Läs även: Då bromsar bostadsmarknaden in [DagensPS.se] »