Dagens PS

Svensk Mäklarstatistik: Nu har det vänt!

Marknaden visar genomgående positiva signaler
Marknaden visar genomgående positiva signaler
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 04 sep. 2018Publicerad: 04 sep. 2018

Priserna på bostadsrätter steg med 1 procent i augusti efter att ha legat stilla månaden innan samtidigt som villapriserna låg kvar vid oförändrade nivåer. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jämfört med för tre månader sedan är priserna för bostadsrätter upp 2 procent, medan villapriserna är upp 1 procent. I årstakt är prisutvecklingen -6 procent för bostadsrätter och -1 procent för villor.

“Marknaden visar genomgående positiva signaler. Det nya den här månaden är att även att
Stockholmområdet tycks ha brutit en negativ trend som funnits under våren och därmed nu följer ett mönster vi tidigare sett i Stor-Malmö och Stor-Göteborg”, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

På månadsbasis har priserna stigit 1 procent i Stor-Stockholm samtidigt som Stor-Göteborg och Stor-Malmö hamnar på +1 respektive +2 procent.

“Sammantaget kan vi konstatera att bostadsrättsmarknaden gått in i en ny fas med fler positiva signaler än tidigare medan villamarknaden kan karaktäriseras som lugn de senaste månaderna. Trots fler positiva signaler är årstakten fortsatt genomgående på minus, enda undantaget är villamarknaden i Stor-Malmö där priserna är oförändrade”, konkluderar analyschefen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS