Frida Bratt tror på stigande bostadspriser – om konjunkturen inte svänger nedåt.

ANNONS

”Vi har vi ju redan sett att den kommit tillbaka en hel del, och en låg ränta borgar för en fortsatt stark bostadsmarknad, så länge vi inte får ett mycket kraftigt fall i konjunkturen som innebär en stor ökning av arbetslösheten”, säger Nordnets sparekonom till Dina Pengar i Expressen efter onsdagens räntebesked från Riksbanken.

Som väntat rör inte Riksbanken reporäntan. Riksbanksledamöterna var eniga om beslutat att lämna räntan oförändrad på noll procent vilket är glada nyheter för bland andra alla hushåll med bolåneskulder. I synnerhet eftersom Riksbanken inte räknar med att höja styrräntan förrän i början av 2023.

”Det ska mycket till för att Riksbanken ska sänka till under noll under året, trots att inflationstrycket egentligen inte är där man vill ha den. Nu är man på noll och där tror jag Riksbanken känner sig bekväm. En höjning kommer det inte att bli tal om”, konstaterar även Frida Bratt.

Hon räknar nu alltså med att prisutvecklingen på bostadsmarknaden fortsätter uppåt – förutsatt att inte konjunkturen plötsligt dippar.

Läs hela Expressen-artikeln.

Aftonbladet, som också pratat med Frida Bratt, skriver att bankernas marginaler på bolån fortsätter att minska.

ANNONS
ANNONS

Enligt tidningen hårdnar konkurrensen om bolånekunderna, vilket pressar bankerna.

”Som bolånekund finns det därför tusenlappar att spara”, säger Frida Bratt till tidningen.