November blev en månad där nytt rekord sattes för nyproducerat i Stockholms län, antalet ”säljstartade bostäder är klart utstickande”.

ANNONS

Daniel Frimark, analysansvarig på Svensk Nyproduktion, konstaterar i ett pressmeddelande att november noterar rekord i nyproducerade bostäder i Stockholms län.

Under november månad säljstartade 32 nyproduktionsprojekt och hela 1 198 bostäder nådde marknaden.

Järfälla utmärker sig för nyproducerat

”Detta är årets högsta notering och andra månaden i år med över 1 000 säljstartade bostäder i Stockholms län. Siffrorna når inte upp i nivå med toppmånaderna åren 2016 och 2017, men de är klart utstickande i det marknadsläge som vi har just nu”, säger Daniel Frimark.

Hittills i år, räknat fram till den sista november, har över 7 200 säljstartade bostäder nått marknaden – och 965 av dem ligger i Järfälla – vilket är omkring 600 fler än under hela fjolåret.

”Hela 27 procent av bostäderna som säljstartades i november var ettor och lika stor andel var tvåor. Detta sticker ut vad det gäller ettorna då andelen säljstartade ettor minskat under de senaste åren och i år endast stått för omkring 15 procent av de säljstartade bostäderna”.

Även priserna ökar något

Svensk Nyproduktions siffror visar även att andelen ägarlägenheter har ökat jämfört med föregående år. I slutet av november hade hela 445 ägarlägenheter nått marknaden, vilket kan jämföras med 296 stycken under hela förra året. Andelen av lägenheterna som är ägarlägenheter ligger på 7,5 procent i år jämfört med 5,7 procent år 2020.

ANNONS
ANNONS

I november fortsatte även priset öka marginellt för nyproducerat.

Läs även: Ras för nyproducerade bostäder i Stockholms län [Dagens PS]