365 kvadrat fördelat på sex rum, eget spa med bastu och pool samt en takterrass på 71 kvadrat i Karlatornet har i dagarna sålts till ett rekordhögt pris. I köpet ingår förstås även en svårslagen utsikt från vad som kommer att bli Nordens högsta hus. 

ANNONS

En hisnande utsikt till ett lika hisnande pris? Det blev resultatet när mäklaren Niklas Berntzon, på Eklund Stockholm New York sålde den andra av Karlatornets topplägenheter i Göteborg, rapporterar Fastighetsnytt. Och nej det är inte ett dåligt Göteborgsskämt.

Inget Göteborgsskämt

Enligt ett pressmeddelande från mäklaren gick den spatiösa lägenheten på 265 kvadratmeter för inte mindre än 66 miljoner kronor. En skyhög summa som kan få den mest inbitne av bostadsspekulanter att tappa hakan.

”Vi är glada över att ytterligare en bostad i Karlatornet är såld och givetvis är det extra roligt att det är den andra av de två topplägenheterna”, sade Ola Serneke, vd för Serneke Invest i en kommentar.

”Saknar motsvarighet i Europa”

Så tillhör topplägenheterna i Karlatornet heller inte vanligheterna. Utöver sex rum fördelat på tre våningar på 245 meters höjd, kan köparen som valt att vara anonym, njuta av en spektakulär takhöjd på upp till 7,5 meter. Till detta kommer förstås även ett eget spa med bastu och en takterrass på 71 kvadrat där ett uppfriskande dopp i poolen väntar.

”Lägenheten är ett verkligt unikt boende, som inte har någon motsvarighet i hela Europa vill jag påstå”, säger Niklas Berntzon, mäklaren bakom rekordförsäljningen.

Karlatornet
Den här utsikten är inget att skoja om. (Foto: Serneke)

Stort intresse för Karlatornet

I en intervju med Spanaren berättar Berntzon att intresset för lägenheterna i skyskrapan varit mycket stort.

I dagsläget är 74 procent av bostäderna sålda, vilket lämnar 161 av totalt 611 lägenheter för de som ännu hoppas kunna lägga vantarna på de exklusiva objekten. Inflyttning väntas ske lagom till sommaren 2024.

ANNONS
ANNONS

Då kommer även Karlatornet kunna positionera sig som Skandinaviens högsta byggnad.

Läs även: Karlatornet – Göteborgs stolthet nu förbi Turning Torso [Dagens PS]

Läs även: Fem av marknadens dyraste lägenheter just nu [Dagens PS]