Högst upp i det som blir EUs högsta bostadshus – Karlatornet – är en lyxvåning till ett pris på 69 miljoner kronor till salu.

ANNONS

Karlatornet i Göteborg kan nu stoltsera med att ha växt förbi Turning Torso i Malmö – som Dagens PS nyligen uppmärksammade som EU:s högsta landmärke – och högst upp i den resliga skrapan som sträcker sig upp mot himlen är en lyxbostad på hela 370 kvadratmeter till salu.

Utsikten blir förstås magnifik över rikets näst största stad då den exklusiva bostaden i tre etage hamnar på 246 meters höjd, berättar SvD och konstaterar att det mäktiga bostadsprojekten som fastighetsmiljardärerna Ola Serneke och Erik Selin på fastighetsbolaget Balder står bakom passerat höjden 191 meter och därmed är högre än Turning Torso i Malmö.

Dagens PS har tidigare berättat om penthouse-våningen, som väntas bli den dyraste bostaden hittills i Göteborgs historia.

Världens främsta arkitekter uppges ha designat de dyraste lägenheterna i bostadsskrapan där 80 procent av totalt 611 lägenheter enligt projektledningen redan är sålda, skriver Svenska Dagbladet.

”Vi har både internationella och lokala bostadsköpare i tornet. I samma stadsdel, Lindholmen, har Göteborg ett stort kluster av fordonsutveckling, teknikindustri och utbildningar så Karlatornet byggs i ett väldigt dynamiskt område”, säger Johan Live, presschef vid byggruppen Serneke, som citeras av tidningen.

I de mest exklusiva lägenheterna i Karlatornet ligger kvadratmeterpriserna från 70 000 till drygt 221 000 kronor, framgår det liksom att Karlatornet även är tänkt att bli en turistmagnet med utsiktsdäck på 69:e våningen.

Norske hotellkungen Petter Stordalen ska driva hotell i skrapan med en skybar och i lyxlägenheterna kommer de boende att bland annat erbjudas room service och städning, berättar SvD.

ANNONS
ANNONS

Karlatornet väntas stå klart under den kommande våren och senare under 2023 sker det inflyttning i de olika bostadsrättsföreningarna, enligt planen.

Karlatornet har en amerikansk arkitektfirma, SOM, som även ritat världens högsta hus Burj Khalifa i Dubai – 828 meter högt.