Lägenhetspriserna backar, i november noterades en svag nedgång i fyra av sex regioner i Sverige. I Storstockholm och Storgöteborg steg priserna med 0,3 respektive 0,7 procent.

ANNONS

Underskottet på villor bidrar till att villapriserna håller emot – de fortsatte att stiga i fyra av sex regioner, visar SBAB Booli Housing Price Index (HPI) som uppdateras en gång i månaden.

Mest steg priset på villor i Stormalmö, enligt datan.

Utvecklingen bedöms spegla en mot slutet av året normal avmattning på bostadsmarknaden och inte vara en effekt av den andra coronavågen.

Uppgångar i storstadsregionerna

Lägenhetspriserna backade svagt i fyra av sex regioner i Sverige under november. Som mest sjönk de med 1 procent i Norra Sverige respektive Södra Sverige. I Storstockholm och Storgöteborg steg priserna svagt med 0,3 respektive 0,7 procent.

”Siffrorna speglar en tydlig avmattning på marknaden för lägenheter i stora delar av Sverige. Även om coronapandemins andra våg kan ha påverkat på marginalen, så bedöms utvecklingen i första hand återspegla en normal avmattning på bostadsmarknaden mot slutet av året. Det är ingen dramatik att tala om”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Läs hela pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Villor klättrar mest i pris på bostadsmarknaden [DagensPS.se] »

Unga fångar i hemmet – inte råd att byta bostad [DagensPS.se] »