Köpte lyxvåning i Stockholm svart – åker på dubbelsmäll

Uppdaterad: 23 okt. 2021Publicerad: 23 okt. 2021
lyxvåning Stockholm
Svartkontraktet med den lyxiga paradvåningen på Östermalm kostade den kvinnliga toppchefen både bostaden och 200 000 kronor i rättegångskostnader. (Foto: TT)

En känd toppchef köpte en lyxvåning i Stockholm men blev utslängd – då stämde hon svartmäklaren men förlorade och får nu stå för rättegångsnotan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det blev en rejäl dubbelsmäll för toppchefen som först köpte en lyxvåning inklusive renovering på Östermalm i Stockholm för 2,4 miljoner kronor och sedan – när hon blev vräkt – stämde svartmäklaren.

Hem & Hyra berättar att den kvinnliga toppchefen förlorade processen mot svartmäklaren och nu får stå för rättegångskostnaderna på 200 000 kronor.

Tidningen har i flera artiklar uppmärksammat svartkontrakt-härvan med toppchefen, som är en kändis i näringslivet och haft flera tunga chefsroller i stora företag, däribland i statliga bolag.

Kvinnan tillskansade sig en paradvåning genom ett så kallat skenbyte via en svartkontaktförmedlare, men det hela uppdagades för ett par år sedan när hyresvärden Svenska Bostäder fattade misstankar.

Kontraktet blev uppsagt

I juli i fjol blev kvinnans hyreskontrakt uppsagt efter ett utslag i hovrätten, framgår det.

Den exklusiva hyreslägenheten återfanns efter det i bostadskön med en skyhög månadshyra på 38 000 kronor, dock fortsatte följetongen med svartkontraktet.

Den kvinnliga toppchefen stämde i september förra året svartmäklaren på 1,5 miljoner kronor för att renoveringen inte blev enligt vad som avtalats, påstod hon.

Svartmäklaren förnekade å sin sida enligt Hem & Hyra kännedom om både förmedling och renovering av Östermalmslägenheten, varken han själv eller bolaget hade något avtal med kvinnan, hävdade han.

Båda parter hade “efterhandskonstruktioner”

När målet var uppe i tingsrätten förlorade toppchefen mot svartmäklaren, som enligt domstolen trots allt varit inblandad i svartkontraktet. Den kvinnliga toppchefen dömdes att betala hela rättegångsnotan på 200 000 kronor.

När det gäller båda parternas utsagor har dessa ändrats under processens gång i såväl hyresnämnden, tingsrätten och Svea hovrätt, slår domstolen fast.

Den kända toppchefen kommer via sitt juridiska ombud överklaga domen, enligt uppgift till Hem & Hyra.

Läs även: Svartkontrakt för miljontals kronor – 15 åtalas

Läs mer: Mor och dotter i härva med paradvåningar

Läs också: Pilotprojekt ska stoppa svartkontrakt-handeln

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS