Mannen hyrde lägenheten i andra hand av en bostadsrättförening men hyrde själv ut bostaden under en tid. Nu har han förlorat tvisten där han även försökte tjäna en miljon kronor på att överlåta bostaden till sin egen hyresvärd.

ANNONS

Historien om mannen som hyrde sin lägenhet av en bostadsrättsförening i Stockholm har flera spektakulära ingredienser. Tidningen Hem & Hyra berättar om att han aldrig syntes till.

Orsaken var att han bodde hos en kvinna i Italien under 2010-2016 och själv hyrde ut bostaden i andra hand under en period, vilket han ville fortsätta göra men fick nej på vid varje försök.

Mannen började hyra lägenheten 2009 men grannar har vittnat om att lamporna alltid var släckta. Det berodde enligt honom själv på att han var ”ljusskygg”.

Kunde bli inlåst i tvättstugan

Värden konstaterade att han inte använt tvättstugan sedan 2010, och brickorna för att ta sig in i huset nyttjade han inte heller. I stället gick mannen in i fastigheten med huvudnyckel via invalidingången, enligt vad han själv påstod.

Att han inte använde tvättstugan var för att hans särbo förbjudit honom – hon fruktade att han kunde bli inlåst i tvättstugan.

Det här berättar alltså Hem & Hyra, som uppger att mannen också krävde en miljon kronor för att lämna hyresrätten, som skulle göras om till bostadsrätt.

ANNONS
ANNONS

I hyresnämnden förlorade mannen målet. Det hjälpte inte att han vände sig till hovrätten, som avslog mannens överklagan och beslutade att han genast skulle flytta ut.

Läs även: Drygt 8 av 10 storstadsbor: Nej till fler grannar! [DagensPS.se] »