Priserna har rusat med 103 procent under 2010-talet. Och det är inte i Stockholms innerstad – även om stadsdelarna i huvudstaden fortfarande totaldominerar på listan över Sveriges dyraste.

ANNONS

Men det är i Göteborg som kvadratmeterpriset gått upp mest under det nu passerade 2010-talet, visar en genomgång av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, skriver Di.se.

Göteborg har, framgår det, den största procentuella prisuppgången på bostadsrätter i landet, framgår det.

Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, tror emellertid inte att priserna på bostadsrätter i storstadsområdena går upp lika mycket framöver som under det senaste decenniet.

”Vi tror att det kommer att handla om mer modesta prisuppgångar i alla storstäder utifrån de prisnivåer vi har i dag. Det finns en större potential i Malmö än Stockholm och Göteborg eftersom de i nuläget har lägre prisnivåer”, säger han till Di, som bland annat berättar att kvadratmeterpriset i Angered-Bergsjön i Göteborg stuckit i väg upp med hela 236 procent under 2010-talet.

I Kortedala-Nylöse i Göteborg är prisuppgången per kvadrat 169 procent, och på norra Hisingen i Göteborg har  bostadsrättspriserna stigit med 155 procent per kvadratmeter.

ANNONS
ANNONS

Fortfarande dominerar alltså Stockholm på listan över dyraste stadsdelarna. I Vasastan ligger exempelvis kvadratmeter för bostadsrätter på 95.266 kronor, och på Östermalmn är det snudd på lika dyrt att köpa en bostadsrätt då kvadratmeterpriset där är 94.468 kronor, enligt artikeln.