På bara fem år har villapriserna i genomsnitt stigit med fem miljoner kronor i Bromma nära Stockholm, berättar Mitt i.

ANNONS

I snitt ligger villapriset i Bromma på 15,3 miljoner kronor.

Dyrast är villorna i Äppelviken i Bromma, enligt mäklaren Pär Gunnarsson på Fastighetsbyrån som uttalar sig i Mitt i Bromma.

”I Stockholms finns inte så många villaområden om man vill bo nära stan. Att då kunna bo i en villa med tillgång till spårbunden trafik som i Bromma, så nära stan, är nästintill unikt”, säger han till tidningen.

I Norra Ängby, som också är Bromma, byggs nya radhus och trots att det inte är sjöutsikt ligger priserna på mellan 16 och 17 miljoner kronor, vilket gör radhusen till några av landets dyraste, framgår det.

Villapriset har ökat 5 miljoner på lika många år

Pär Gunnarsson konstaterar att de höga villa- och radhuspriserna i Bromma inte bara är av godo, han talar om ”en sgeregering av marknaden”.

Ssamtidigt säger han att Bromma alltid varit attraktivt och dyrt.

Cecilia Hemansson, docent och forskare i fastighetsekonomi, säger till Mitt i att Bromma är ett typiskt område för höginkomsttagare och att en naturskön miljö, som delar av Bromma kännetecknas av, ökar attraktionskraften.

ANNONS
ANNONS

På bara fem år har snittpriset på villor i Bromma alltså stigit med fem miljoner kronor, plus 32 procent, medan bostadsrätter under samma tid ökat med över 600 000 kronor i pris till drygt fyra miljoner kronor i snitt.

Läs även: Expertråd: Tänk på det när du köper fritidshus [Dagens PS]