Marknaden för osäker – styr om till hyresrätter.

ANNONS

Det är ”nya tecken på avkylning av bostadsrättsmarknaden”, skriver SvD, som berättar att det är fastighetsbolaget Wallenstam som beslutat att göra hyresrätter i stället för bostadsrätter av ett projekt i Stockholm.

”I det här fallet, ett projekt i Solberga, visste vi att 20–30 av första etappens 90 bostadsrätter kunde säljas, men jag vill att 60 procent ska vara sålt vid första visningen. När det inte var så, kände jag ’nej’”, förklarar Hans Wallenstam i artikeln.

Fastighetsjätten vill helt enkelt inte ta risken att stå där med bostadsrätter som inte blir sålda, även om det fortfarande är stor bostadsbrist i Stockholm.

Spekulanterna ”är inte lika på” som tidigare, konstaterar Hans Wallenstam.

Wallenstam har visserligen hyresrätter som huvudaffär, men det aktuella projektet var alltså tänkt att bli 170 bostadsrätter. Etapp 1 med 90 lägenheter blir nu hyresrätter och så kan det även bli med etapp 2, det vill säga resterande bostäder. Hans Wallenstam säger till Svenska Dagbladet att bolaget följer marknadsutvecklingen.

ANNONS
ANNONS

”Numer har många kritiserat oss för att vi är lite för finansiellt starka, för att vi inte köper mer, men jag tror att det är en spännande tid vi går in i nu”, säger Hans Wallenstam till tidningen, som uppger att det kom indikationer redan i våras på en trögare bostadsrättsmarknad.

Fast då gällde det Uppsala. Nu kan även Stockholm ha smittats.