Svensk Fastighetsförmedling skriver att aktiviteten på bostadsmarknaden i juli nådde ett nytt rekord.

ANNONS

Bostadspriserna har börjat stiga men inte alla områden i Sverige har hängt med, vilket gjort att Fastighetsförmedlingen gjort en kartläggning över platser där bra affärer kan göras.

Med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik har man kommit fram till att bostadsrätter har sjunkit som mest i Ljusnarsberg, ned 13 procent. Svag utveckling har det även varit i Vetlanda och Eksjö.

Inom villor är det primärt Flen som sticker ut med en nedgång på 23 procent, följt av Åstorp och Härnösand med minskningar på 22 procent respektive.

”Vi fokuserar ofta på de områden som haft stora prisökningar. Men det finns även potential i att fokusera på de områden där bostadspriserna inte ökat. Likt en aktie vill du ju köpa på botten och sälja på toppen. Planerar du att byta upp dig till en större bostad finns det dessutom fina möjligheter att göra en bra affär i de områden, exempelvis med ett vackert läge men bristfälliga kommunikationer som inom kort kommer byggas ut”, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

ANNONS
ANNONS

I en kommentar om vad som kan ha orsakat prisnedgångarna på dessa områden nämner Liza Nyberg ett ökat utbud och psykologiska effekter så som oro för stigande räntor eller fallande bostadspriser.