Dagens PS

Experter varnar för dubblade boräntor

Rörliga bolåneräntor kan fördubblas på några års sikt
Rörliga bolåneräntor kan fördubblas på några års sikt
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 11 sep. 2017Publicerad: 11 sep. 2017

”Den som planerar att binda bolåneräntan bör göra det nu.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det säger Maria Landeborn, sparekonom på Skandia, till Svenska Dagbladet och syftar på de senaste prognoserna samt Riksbankens planerade höjning av reporäntan nästa år. De senaste siffrorna visade nämligen att sju av tio banker höjde bolåneräntorna marginellt både för lån bundna i ett år samt fem år, under augusti.

Och det är bara början, menar hon.

”Höjningen för de rörliga räntorna kommer antagligen att dröja längre än för de bundna, men på några års sikt kan även de rörliga bolåneräntorna dubbleras, enligt Maria Landeborn.” skriver tidningen.

Avanzas sparekonom Claes Hemberg kallar det ”tragiskt” att så många som hälften av svenska hushåll inte förbereder sig inför kommande räntehöjningar, vilket framkom i en färsk undersökning från banken. För att klara högre kostnader framöver rekommenderar han att förhandla ned bolåneräntan, lägga mellanskillnaden på sparande samt att amortera ned till 70 procents belåning.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS