Vad kan en sexrummare 120 meter upp i luften i Hagstaden ha gemensamt med en paradvåning på Östermalm? Svaret är förstås ett saftigt pris per kvadrat på en bostadsmarknad som aldrig slutar att överraska. Här är tre av de dyraste lägenheterna som just nu ligger ute till försäljning på Hemnet. 

ANNONS
Hemnet
Det talas just nu mycket om Hagastaden. Kanske är det utsikten som lockar? (Foto: Unik Fastighetsförmedling)

Torsplan 8 – Hagastaden, Stockholm

Vad sägs om ett kvällsdopp med Stockholms takåsar som gäst i en byggnad som prisats för sin arkitektur? Det blir din vardag i den här spatiösa trerummaren på 81 kvadrat med spektakulär terrass.

Här i Norra Tornen, i en av Stockholms just nu mest omtalade byggnader, andas vardagen både lyx och flärd. Priset per kvadrat är följaktligen därefter, vilket gör lägenheten till den femte dyraste på Hemnet just nu.

Pris per kvadratmeter: 234 506 kr/m2

Pris: 18 995 000 kronor

Hemnet
Ett morgondopp på svindlande höjder finner du på Torsplan. (Unik Fastighetsförmedling)

Torsplan 10 – Hagastaden, Stockholm

Javisst, har Dagens PS skrivit om den förr, men det är också väldigt svårt att undgå detta praktexemplar 110 meter över marken. Här på trettionde våningen utgör lägenheten faktiskt hela våningsplanet för enkelheten skull.

ANNONS
ANNONS

Det ger dig en unik boyta om kvadratmeter fördelat på sex rum och kök och inte en, utan sex terrasser. Mer behöver inte sägas, men visst kostar det.

Pris per kvadratmeter: 238 693 kr/m2

Pris: 47 500 000 kronor

Hemnet
En paradvåning med extra allt väntar på Engelbrektsgatan. (Foto: Edward Partners)

Engelbrektsgatan 13 – Östermalm, Stockholm

Ytterligare ett dyrbart obejekt för dig som uppskattar flärd i sin renaste form, är denna paradvåning på centrala Östermalm. Ett boende av slaget som enligt mäklaren inte tillhör vanligheterna, och vi är benägna att hålla med.

Här finns både takhöjden, sekelskiftesdetaljerna och takrosetterna att backa upp det med som får vår tids nybyggen att blekna.

En boyta på 308 kvadrat därtill kan nästan få 78 miljoner att låta rimligt? Åtminstone på Hemnet.

ANNONS
ANNONS

Pris per kvadratmeter: 253 247 kr/m2

Pris: 78 000 000 kronor

Vill du ta del av fler tips som rör bostadsmarknaden? Så här enkelt får du Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev!

Läs även: Mäklaren: Därför är Spanien den tryggaste investeringen [Dagens PS]