Upplagt för klipp. Särskilt i Stockholm och Göteborg.

ANNONS

Du som är på jakt efter en ny och fräsch bostadsrätt i storstaden har nu ett gyllene tillfälle. Priserna på nybyggda bostadsrätter faller tungt och så har utvecklingen varit under hela sommaren, rapporterar SVT och hänvisar till jämförelsesajten Booli.

”De största prisjusteringarna har skett i Stockholm där priset har gått ned med hela 22 procent följt av Göteborg där priserna sänkts med 16 procent”, framgår det i artikeln.

I riket som helhet är prisnedgången 10 procent och Booli förklarar rasat så här:

”Det beror på att marknaden har förändrats och att man har blivit tvungen att anpassa sig till det nya marknadsläget”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, som räknar med ”en fortsatt skakig höst”.

Enligt SVT har bostadsutvecklarna tvingats sänka priserna på fyra gånger fler nyproducerade lägenheter den här sommaren jämfört med förra sommaren. Då prissänktes 2 procent av de nya bostadsrätterna medan byggbolagen nu fått justera ned prislappen för totalt 7,4 procent av bostäderna. I Stockholmsområdet har exempelvis HSB tvingats korrigera priserna i tre projekt. Ett av dessa projekt ligger i Järfälla där hela 25 av 85 lägenheter uppges vara osålda.

ANNONS
ANNONS

Matilda Adelborg på Booli har svårt att säga om priserna på nyproducerat fortsätter rasa ännu mer till följd av det stora utbudet osålda lägenheter.

Läs även: Svensk Mäklarstatistik: Nu har det vänt! [DagensPS.se] >