Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm.

Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Den bostadsrätt som rivit ner det högsta priset genom tiderna på bostadssajten är en 8,5 rumslägenhet på Villagatan 4 i Villastaden på Östermalm i Stockholm.

Lägenheten är hela 391 kvadratmeter stor och såldes den 2 juni i år för ett slutpris på 59 miljoner kronor, alltså 150.895 kronor per kvadratmeter.

Just nu är en annan lägenhet på Villagatan 4 på Östermalm i Stockholm till salu för ett utgångspris på knappt 25 miljoner kronor hos mäklaren Behrer & Partners (se bild nedan). I annonsen beskrivs adressen som både ”exceptionell” och ”åtrovärd”.

Precis som den lägenhet som genererat det högsta priset genom tiderna hos Bolli ligger även denna lägenhet, som ju nu är till salu, på Villagatan 4 i Villastaden på Östermalm i Stockholm. (Foto: Behrer & Partners)
Precis som den lägenhet som genererat det högsta priset genom tiderna hos Bolli ligger även denna lägenhet, som ju nu är till salu, på Villagatan 4 i Villastaden på Östermalm i Stockholm. (Foto: Behrer & Partners)

Här kan du flera bilder på lyxbostaden.

Åter till listan över rekordprisbostäder. Tvåa på topplistan är en sjurummare på Östermalm, Torstenssonsgatan, på 315 kvadratmeter. Slutpriset på den blev 57 miljoner kronor, det vill säga 180.952 kronor per kvadratmeter, och lägenheten fick ny ägare den 10 februari 2017.

Därefter följer, på tredje plats, en femrumslägenhet på Linnégatan, alltjämt Östermalm, som såldes i slutet av mars i år för 43,8 miljoner kronor, eller 200.000 kronor per kvadratmeter.

Fyra på listan är en sexrummare på Singelbacken på Djurgården på 224 kvadratmeter. Slutpriset på den blev 39,5 miljoner kronor när affären gjordes upp i oktober 2018.

ANNONS
ANNONS

Ytterligare en annan sexrummare, på Karlaplan på Östermalm, såldes i mars i år för 38 miljoner kronor. Det placerar lägenheten på femte plats på Booli-listan.

Här är övriga lägenheter på 10-i-topp-listan med all-time-high-priser:

6. Lägenhet med nio rum på Engelbrektsgatan, Östermalm. Såld den 2 april 2017. Slutpris: 37,2 miljoner kronor.

7. Åttarumslägenhet, Grevgatan, Östermalm. Såld den 17 oktober 2017. Slutpris: 36,5 miljoner kronor.

8. Femrummare, Strandvägen, Östermalm. Såld den 7 februari 2019. Slutpris: 35,5 miljoner kronor.

9. Sjurummare, Styrmansgatan, Östermalm. Såld den 25 januari 2019. Slutpris: 35 miljoner kronor.

10. Femrummare, Hornsgatan, Södermalm. Såld den 31 januari 2015. Slutpris: 35 miljoner kronor.

Källa: Booli