BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Nytt leveransrekord för Tesla – aktien stiger
Elbilstillverkaren levererade 95.200 bilar under andra kvartalet i år – ett nytt rekord. Bolaget levererade 77.550 av den populära ”budgetbilen” Model 3. Även produktionen överträffade marknadens förväntningar, då Tesla lyckades bygga 87.048 bilar under kvartalet.

SVT och Viaplay i bråk om Netflix: ”Trams”
Vid ett seminarium under Almedalsveckan diskuterades nästa steg för Sveriges mediemarknad i en framtid dominerad av globala teknikjättar, och två toppchefer rök ihop.

Reporäntan kvar på minus – kronan stärks
Enligt Riksbankens rapport lämnas reporäntan kvar på -0,25 procent. Den svenska kronan stärks på beskedet, enligt Svenska Dagbladet.

Efter kritiken: Riksbanken överväger förändringar
Riksbanken överväger att göra förändringar av det penningpolitiska styrsystemet. Syftet är att göra det enklare och mer flexibelt. Banken kommer precis som tidigare att sätta nivån på styrräntan. Förändringarna, som inte är avsedda att ha några penningpolitiska effekter, är tänkta att genomföras i två steg med start i oktober 2019.

Trots tullhotet: EU öppnar för USA-förhandlingar
EU är fortsatt villiga att förhandla med USA trots nya aviserade tullar på europeiska varor värda fyra miljarder dollar. Amerikanska myndigheten USTR, United States Trade Representative, lämnade fram förslaget om tullarna på måndagen och ska hålla en offentlig diskussion om dem den 4 augusti.

Byggjätten vinstvarnar – tvist kostar 43 miljoner
Byggföretaget NCC vinstvarnar för det andra kvartalet i år – resultatet påverkas av vite och rättegångskostnader.

Hemfosa köper fastighet i Nacka för 156 miljoner
Fastighetsbolaget Hemfosa har köpt en vårdfastighet i Nacka till ett underliggande fastighetsvärde om 156 miljoner kronor. Bolaget betalar med nyemitterade stamaktier till säljaren ICA-handlarnas Förbund Finans, som därmed ökar sin ägarandel i Hemfosa.

ANNONS
ANNONS

Bästa USA-försäljningen på 12 år för Volvo Cars
Volvo Cars sålde 50.120 fordon under första halvåret, en ökning med 5,2 procent från förra året – och den bästa USA-försäljningen på tolv år.Det säger Volvo Cars USA-chef Anders Gustafsson.

Lär dig programmera – få jobb direkt
Den svenska IT-marknaden är svältfödd på programmerare. Flera organisationer erbjuder snabbkurser – helt gratis. Här är de bästa alternativen.