VD-byte, miljardregn och Musks urspårning

Uppdaterad: 07 maj 2019Publicerad: 07 maj 2019
business-brief-mest-lästa
BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. (Foto: TT/Montage)

BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. 

ANNONS
ANNONS

Svensk vd sparkas – ersätts omedelbart
Svenska bolaget myFC som tillverkar bränsleceller har sparkat sin vd, och styrelsen har redan utnämnt en ersättare – som ska börja direkt.

EU luras på 500 miljarder – varje år
I gränsöverskridande momsbedrägerier blir Sverige en bricka i ett omfattande kriminellt spel där hundratals miljarder kronor hamnar på villovägar varje år.

Vox: Ensamhetsepidemin en modern tragedi
Nya startups riktar in sig på att hjälpa ensamma människor hitta tillbaka in i gemenskapen – men kan det här problemet verkligen lösas med appar och riskkapital?

Urspårning för Elon Musks snabbtåg
Superentreprenörens vision Hyperloop lanserades som ett helt nytt sätt att färdas snabbt med tåg – men projektet går inte som på räls, enligt nya dokument. 

Nytt miljardregn väntar H&M-familjen
Familjen Persson kan få en massiv utdelning om stämman godkänner ett nytt förslag. H&M har utdelning i maj och i november varje år.

Svenska butikskedjan i sorg: ”Stor förlust”
En av Rustas medgrundare, Bengt-Olov Forsell, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Tillsammans med Anders Forsgren grundade han butikskedjan i Gävle 1986.

Microsoft ska utmana Amazons molntjänster
Dagens PS samlar de viktigaste technyheterna på ett ställe. Dagens techbrief har lite av allt: molntjänster, elscootrar och en liten kaffemuggsblunder.

Danske Bank: Priset på bostäder på väg upp
Enligt bankens prisindikator är trenden mot dyrare bostadsrätter i Stockholm ett faktum. Ökningen benämns som lite starkare än normalt.

Ingves: Vet inte varför kronan försvagas
Riksbankschefen känner ingen oro, trots att kronan försvagats kraftigt senaste månaderna.

Kryssningsfartyg låg i 5.500 timmar med motorer igång
Sjöfarten till och från svenska hamnar släpper ut mer än inrikesflyget, visar en ny granskning.

ANNONS
ANNONS