BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen
”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken.

Klädkedjan i kris: ”Kommer inte överleva”
Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu riskerar ännu en kedja att gå under. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

Zlatan sågar trendig bostadsområde: ”Fult”
”Rätt fult”, skriver fotbollsstjärnan på Twitter och syftar på Norra tornen i Hagastaden. Det har ryktats om att han köpt en av lägenheterna i skyskraparna vid Torsplan i Stockholm.

Svenska betalbolaget till USA: ”Globala ambitioner”
Trustly är ett av de största direktbetalningsbolagen i Europa – och den amerikanska marknaden är nästa steg. Bolaget ska nu ingå ett samarbete med Silicon Valley-baserade fintechbolaget PayWithMyBank.

GE vill sälja hela portföljen med startups
General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Googles översättningsmiss ett krissymptom
Mitt i det våldsamma ställningskriget mellan demonstranter och polis i Hongkong har en oväntad utveckling fått uppmärksamhet. Uppmärksamheten kretsar kring meningen ”jag är bekymrad över att Hongkong är på väg att bli en del av Kina” som skrivits på engelska i Google Translate; tjänsten ändrar översättningen av ”bekymrad” till ”glad”.

Aktietips: Låg värdering ger köpläge
Dagens Industri skriver på fredagen att lastbilsbjässen AB Volvos aktie lockar till köp, enligt Carnegies börsproffs. Bland annat anser Carnegie, att ”segmentet lastbilar nu nått den ’magiska gränsen’ 12 procents rörelsemarginal”.

ANNONS
ANNONS

Storkedjan har höjt utdelningen 48 år i rad
Amerikanska detaljhandelskedjan Target höjer sin kvartalsutdelning med 3,1 procent till 66 cent per aktie, jämfört med tidigare 64 cent. Det är 48:e året i rad som utdelningen höjs och bolaget är därmed en utdelningsaristokrat, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 25 år i följd.

Norwegian återinsätter olycksmodellen redan i sommar [Dagens Industri]
Flygbolaget Norwegians vd, Bjørn Kjos tror att Boeings problemmodell 737 Max 8 kommer att återtas i trafik redan i sommar, sade han i en intervju i Paris på fredagen enligt Bloomberg, skriver Di.