General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

GE Ventures vill dumpa portföljen för att inbringa pengar åt moderbolaget GE och hjälpa det beta av skulderna, totalt 110 miljarder dollar per 31 mars.

Enligt källorna är GE Ventures måna om att hela portföljen säljs snarare än innehaven var för sig. Detta kan bli svårt att genomföra då köparen får både lyckade och misslyckade startups, varav den senaste kategorin brukar överväga, skriver CNBC.

GE Ventures portfölj består av mer än 100 startups, inklusive Evidation Health som är fokuserade på kliniska studier och Upskill, en mjukvaruutvecklare av augmented reality.

ANNONS
ANNONS

GE befinner sig i en flerårig omvandlingsprocess under vd Larry Culp. På börsen har aktien gått starkt med en uppgång på 43 procent i år, men är samtidigt ned 23 procent för det senaste året.