Dagens PS

Hög risk i Swedbank – nytt högsta för Bitcoin

businessbriefen-swedbank-risk-bitcoin
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 24 juni 2019Publicerad: 24 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sparekonomer varnar för Swedbank-aktien
Efter penningtvättshärvan har det varit rusning till aktien, men riskerna är höga, menar experterna.

Experter: “Kronan inte så svag som det verkar”
De senaste åren har kronan försvagats betänkligt, och många har försökt gå till botten med orsakerna. Nu menar två ekonomer att situationen inte är så allvarlig som det ser ut.

Bitcoin-revansch – passerade 11.000 dollar
Kryptovalutan rusade i helgen och nådde enligt medierapporter som högst 11.247 dollar. Det här skriver Di.se med hänvisning till Financial Times och konstaterar att Bitcoin med helgens rusning var uppe på sin högsta nivå sedan mars 2018.

Storbanken sparkar toppchef – svensk tar över
Styrelsen i Danske Bank avskedar Jesper Nielsen som är ansvarig för de danska bankaktiviteterna och tidigare varit tillförordnad vd. Orsaken är att han var en av flera ansvariga styrelseledamöter som inte i tillräcklig utsträckning försäkrat sig om att produkten Flexinvest Fri var lämplig för bankens kunder.

I dag avgörs Sveriges OS-öde
86 IOK-delegater röstar om Sverige eller Italien ska få arrangera vinter-OS 2026. Omröstningen startar klockan 16 och klockan 18 kommer beskedet.

Rekordår för Elgiganten – oron för kronan kvartstår
Elgiganten fortsätter att utvecklas bra och intäkterna under förra räkenskapsåret ökade med 7,2 procent till 12,7 miljarder kronor. Resultatet på 210 miljoner kronor var fem procent över fjolåret.

USA:s miljardärer i nytt brev: “Beskatta oss mer”
I ett brev adresserat till alla kandidater i det stundande presidentvalet uttrycker 18 amerikanska miljardärer en önskan om en modest skatteökning på de allra rikaste i USA.

Speljätten tappar ytterligare en toppchef
Blizzard tappar ytterligare en chef inom e-sport, vilket är det andra avhoppet på två månader. Den här gången är det Kim Phan som lämnar tjänsten som global e-sportchef.

ANNONS

DI: Mikrobolagen drar Sveriges exportlok
Svensk export slår nytt rekord, och det är mycket tack vare de nya mikroföretagen som enligt Dagens Industri nästan har fördubblat sin försäljning till utlandet de senaste fem åren.

Hon lämnade drömjobbet – och blev småföretagare
”Det är tryggare att äga makten över sina livsbeslut än att vara anställd”, säger Christina Sundåker till Dagens Industri. För tre år sedan gjorde hon något radikalt: hon sade upp sig sin vd-post, och blev småföretagare.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS