Dagens PS

Global Gaming börsrusar och Boeing byter namn

businessbriefen-global-gaming-betsson-boeing-737-max
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 16 juli 2019Publicerad: 16 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spelbolaget får ny storägare – aktien rusar
Krisande Global Gaming har fått in en ny storägare – branschkollegan Betsson storköper aktier i bolaget. Köpet är det första Betsson gjort i Global Gaming.

Boeings olycksplan har bytt namn
Flera medier rapporterar om att planens beteckning 737 Max ändrats till 737-8200. Det handlar enligt uppgift om Boeingplan som nu ska levereras till Ryanair som enligt foton som tagits bytt namn.

Svensk storbank kopplas till kemvapen
Det är Swedbank som i en intern granskning funnit misstänkta transaktioner till banken FBME. Transaktionerna kopplas till Syriens kemiska vapenprogram, uppger Dagens Industri.

IMF: Ekonomin måste sluta skada sig själv
Den biträdande direktören för Internationella valutafonden, IMF, säger att den globala ekonomin måste vara redo om lågkonjunkturen väl slår till.

Slacks vd ser inte Microsoft som ett hot
Stewart Butterfield, vd för chattappen Slack, ser inte den rivaliserade Microsoft-tjänsten Teams som något hot, rapporterar CNBC.

“Bankernas Spotify” tar in 55 miljoner dollar
Londonbaserade Curve som vill samla kundernas bankkonton till en app, har precis tagit in 55 miljoner dollar i en investeringsrunda. Det sker för att hjälpa bolaget i sin vision om att bli ”Spotifys motsvarighet inom banksektorn”, skriver nyhetssajten Sifted.

Här är Teslas nya priser på “flaggskeppen”
Tesla har uppdaterat sin designstudio på nätet och då har även priserna justerats. Några produktvarianter har blivit billigare medan andra har blivit dyrare eller tagits bort.

Ikea stänger fabrik – påverkar 300 personer
Möbeljätten Ikea kommer att stänga ned sin enda amerikanska fabrik, ett beslut som påverkar totalt 300 medarbetare.

Ministern: Facebooks valuta kan användas av terrorister
USA:s finansminister Steven Mnuchin menar att Facebooks föreslagna digitala valuta Libra skulle kunna utnyttjas av terrorister och användas för penningtvätt.Det rapporterar CNBC.

Rapporter:

Goldman Sachs krossar analytikernas estimat
Investmentbanken redovisar intäkter som var högre än väntat under andra kvartalet. Intäkterna uppgick till 9,46 miljarder dollar, att jämföra med Refinitivs analytikerkonsensus som låg på 8,83.

Husqvarna missar estimat – försäljningen bromsar in
Skogs- och trädgårdsproduktföretaget Husqvarna sålde mindre än väntat i det andra kvartalet. Resultatet var 2 procent sämre än väntat.

Starkt kvartal av Hemfosa – intäkterna ökar
Fastighetsbolaget redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet. Bolaget rapporterar högre nettovinst.

Swedavia redovisar högre vinst och omsättning
Den statliga flygplatsoperatören redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS