Dagens PS

Betsson, Saab och Volvo – alla dagens rapporter

businessbriefen-betsson-saab-volvo
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 19 juli 2019Publicerad: 19 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan börsnoteringen
Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal. En ovanligt stor summa med tanke på att startup-grundare vanligtvis väntar tills börsintroduktionen för att plocka ut den riktigt stora vinsten.

Nasa-chefen: Upprätta gruvor på månen
Jim Bridenstine säger att man under detta århundradet kan börja utvinna sällsynta jordartsmetaller från månen. Nasa-chefen ser det som ett av många exempel på hur företag kan dra nytta av rymdutforskning.

LISTA: Världens dyraste klockor
I världen av exklusiva accessoarer finns det ingen hejd på hur mycket en klocka får kosta. Kolla in de här sanslösa prislapparna.

BMW öppnar datacenter med kinesiska Tencent
Tyska fordonstillverkaren BMW och kinesiska teknikjätten Tencent Holdings ingår ett samarbete om att öppna ett datacenter i Kina som ska utveckla självkörande bilar.

Hetaste bilarna på Blocket hittills i år
BMW toppar listan på begagnat-marknaden men Jaguar är årets raket och VW är det märke som förekommer flitigast på topplistorna.

Rapporter

Resultatsmäll för Boeing – olycksplanet kostar skjortan
Boeing kommer att ta en engångskostnad på 4,9 miljarder dollar i det andra kvartalet för sin markbundna bästsäljare, 737 Max. Summan översätts till 8,74 dollar per aktie vilket raderar ut helt den förväntade vinsten på 1,80 dollar, enligt en prognossammanställning av Refinitiv.

AB Volvo drämmer till med rekordresultat
Både försäljningen och resultatet slår rekord under ett enskilt kvartal. Det justerade rörelseresultatet uppgick till 15,1 miljarder kronor. Väntat var ett rörelseresultat på 13,5 miljarder kronor.

ANNONS

Svajigt kvartal för Betsson – vinsten sjunker
Bettingbolaget redovisar en omsättning precis i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Rejält Saab-lyft – mer än dubblar vinsten
Försvarsbolaget Saab redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Svagt kvartal av Autoliv – vinsten rasar
Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv redovisar något lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en klart lägre vinst.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS