I världen av exklusiva accessoarer finns det ingen hejd på hur mycket en klocka får kosta. Kolla in de här sanslösa prislapparna.

Enligt en sammanställning av sajten Alux finns det en helt annan nivå av lyx som är få förunnad. Det som gör dyra klockor så värdefulla är enligt sajten tre faktorer: dyra material så som ädelstenar och metaller, hur lång tid klockan tog att tillverka samt hur exklusiv utgåvan är (hur många exemplar och vilket märke).

På tredje plats hittar vi Breguet Grande ”Complication Marie-Antoinette”, ett fickur som började tillverkas 1782 av Abraham-Louis Breguet och som fick färdigställas av hans son år 1827, fyra år efter faderns död. Enligt uppgift beställdes klockan av en av Marie Antoinettes älskare, och prislappen i dag landar på 30 miljoner dollar, motsvarande drygt 280 miljoner kronor.

Andraplatsen intas av Graff Diamonds ”The Fascination”. Klockan består till största del av vita diamanter på totalt 152.96 karat. Kronjuvelen i mitten är en diamant om 38.13 karat som kan tas ur klockan och bäras som en ring. Klockan kostar svindlande 374 miljoner kronor.

Listan toppas av Graff ”Hallucination”. Den här klockan består likt ”The Fascination” också till stor del av diamanter, därav prislappen på 514 miljoner kronor. Diamanterna är på totalt 110 karat, men skillnaden mot tvåan på listan är att den här klockan har många olikfärgade diamanter – en svår process som kräver en mycket sällsynt nivå av kvalité på stenen.

ANNONS
ANNONS

”Hallucination” kostar alltså lika mycket som ett privatplan – om du någon gång har 500 miljoner kronor över och funderar på hur du ska spendera dem…

Priserna som anges är från 2017.

Här är en video som går igenom hela topp 10-listan: