Dagens PS

Alexander Ernstbergers lyxvilla såld för 92 miljoner

Alexander Ernstbergers lyxvilla
Kronofogden har sålt Alexander Ernstbergers lyxvilla på Lidingö. (Foto: TT/Montage)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 31 aug. 2021Publicerad: 31 aug. 2021

Den tidigare Allra-vd:n dömdes till ett långt fängelsestraff i Svea hovrätt. Nu har Kronofogden också sålt Alexander Ernstbergers lyxvilla på Lidingö för 92 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Allra-grundaren och vd:n Alexander Ernstberger dömdes i hovrätten till sex års fängelse för bland annat mutbrott och grov trolöshet mot huvudman, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om. Samtliga fyra som misstänktes för brott friades i tingsrätten, men domen överklagades till Svea hovrätt som dömde samtliga fyra män till fängelsestraff och skadestånd.

Männen ska också betala 170 miljoner kronor i skadestånd, plus ränta till Pensionsmyndigheten. Kronofogden arbetar nu för att driva in dessa pengar.

2016 köpte Ernstberger en 253 kvadratmeter stor villa med sjötomt på Lidingö i vad som var det årets största bostadsaffär. Nu har Kronofogden sålt Alexander Ernstbergers lyxvilla för en rekordsumma på 92 miljoner kronor, skriver Expressen.

Efter att huslån till Ålandsbanken på 50 miljoner kronor och mäklararvode på en miljon kronor återstår drygt 40 miljoner kronor som kan föras tillbaka till pensionsmyndigheten.

Läs mer: Kronofogden slår till mot Ernstbergers Lidingövilla

Läs mer: Alexander Ernstberger döms till sex års fängelse i Allra-målet

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS