I går, måndag, gjorde Kronofogden ett tillslag mot Alexander Ernstbergers villa på Lidingö i Stockholm. Detta enligt Expressen. 

ANNONS

“Vi startade i fredags med att säkra så mycket tillgångar som vi över huvud taget kan och så snabbt det går. Så här långt har vi säkrat tillgångar, när det gäller fastigheter, pantbrev, kontobehållningar, värdepapper till ett värde av 45 miljoner kronor”, säger Magnus Arvidson, enhetschef på Kronofogden, till Expressen.

Villan i fråga är 253 kvadratmeter stor med sjötomt. Ett frågetecken som dock kvarstår är att Ernstberger gett halva villan i gåva till sin fru, och huruvida villan egentligen kan avyttras återstår att se. Gåvobrevet skulle kunna innebära att Ernstberger får behålla huset.

”Chockerande beslut”

Tillslaget kommer efter torsdagens fällande dom i Svea Hovrätt, där hovrätten ändrade tingsrättens tidigare beslut. 

Ernstberger tillsammans med Allra-topparna dömdes till fängelse såväl som näringsförbud och måste betala skadestånd på runt 170 miljoner kronor plus ränta till Pensionsmyndigheten från 2012. Samtliga fyra Allra-topparna är dessutom frihetsberövade. 

”Ett chockerande beslut som jag varken väntat mig eller trott skulle kunna ske”, sa Ernstberger efter domen.

Tillgångsutredningar i gång

“Vi har nu ett antal tillgångsutredningar i gång. Vi tittar på det ekonomiska läget i dag, det kan ju ha ändrats. Vi tittar på vilka tillgångar som vi kan säkra så snabbt som möjligt”, säger Arvidson. 

Enligt Ernstbergers advokat Slobodan Jovicic planerar man att överklaga beslutet till Högsta domstolen.  

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Allras vd Alexander Ernstberger om domen: ”Chockerande” – Dagens PS