Dagens PS

Alarmerande banknota och höjd skatt i Danderyd

businessbriefen-riksbanken-kris-skattehöjning-danderyd
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 29 maj 2019Publicerad: 29 maj 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Larm: Skyhög banknota vid en ekonomisk kris
Riksbanken varnar för ett skräckscenario på upp till 1.000 miljarder kronor i kreditförluster. Scenariot är fem gånger värre än vad Finansinspektionen och EU kom fram till i höstas, och utgår från om bostadspriserna hamnar i fritt fall och svensk ekonomi drabbas av härdsmälta.

Sverige sämst på att ge invandrare jobb
I Sverige är det svårare för lågutbildade invandrare att få jobb än i Finland, Norge och Danmark. Enligt forskningsrapporten krävs det reformer för att bryta mönstret, bland annat sänkta minimilöner vilket anses vara ett kontroversiellt förslag, särskilt inom LO.

”Fixa utbildning för dem så att de funkar på svensk arbetsmarknad i stället för att ge sig på minimilönerna, det är fel väg att gå, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson till Ekot.

Bezos ger bort halv förmögenheten
Jeff Bezos exfru MacKenzie tänker skänka bort halva sin förmögenhet till välgörande ändamål.

”Jag har oproportionerligt mycket pengar som jag kan dela med mig av”, skriver MacKenzie Bezos i ett uttalande.

Microsofts vd besökte Stockholm idag
Satya Nadella är i Stockholm endast i dag och han tänker bland annat prata om Microsofts etablering av datacenter i Sverige, framgår det i ett pressmeddelande.

Ny abortlag kan få Netflix att bojkotta delstaten
Streamingjätten hotar med att lämna delstaten Georgia om den nya ”hjärtslagslagen” blir verklighet. Georgia är en populär plats för filminspelningar tack vare gynnsamma skatteregler.

Washington Post: iPhone spårar dig i sömnen
Techskribenten Geoffrey A. Fowler målar upp en alarmerande bild av iPhone-appar som vet vad du gör dygnet runt – och personlig data som delas ut i smyg.

ANNONS

Superstartup för unga tjejer tar in 1,5 miljoner
Imagilabs heter startupbolaget vars mål är att väcka intresset för programmering hos fler unga tjejer. Nu har bolaget genomfört sin första finansieringsrunda – med lysande resultat.

Apple viker sig ännu inte – säkrat ett till patent
Samsung och Huawei har redan vikbara telefoner på marknaden, men snart är Apple ikapp – i alla fall om man ser till teknikjättens senaste patent.

Skatten höjs i Danderyd – “allvarligt ekonomiskt läge”
Kommunledningen i Danderyd kommer att besluta om en skattehöjning på 1,40 kronor per 100 intjänade kronor från och med nästa år. Genom att höja skatten och minska kostnaderna hoppas kommunen få bukt med sitt underskott, skriver SVT.

Novus: Majoritet för sänkt bensinskatt
Mer än varannan svensk (55 procent) anser att bensinskatten bör sänkas, enligt en undersökning från Novus, skriver Dagens Industri.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS