Nu får vi den första titten på Volkswagens nya folkliga elbil. Koncernen har nu delat med sig av de första skisserna på tre kompakta elbilar. En från Volkswagen, en från Cupra och en från Skoda.

ANNONS

Efter att Volkswagen förra året avslöjade att man planerade en mindre modell för att komplettera ID-familjen, har man nu släppt de första designskisserna på den nya modellen.

Elbil för alla verkar alltså bli fullt möjligt då prislappen kommer att landa på cirka 20 000 Euro, eller drygt 200 000 kronor. De första bilarna planeras rulla av produktionslinan år 2025.

”Smygtitt! Detta är de första skisserna av våra mindre elbilsmodeller från Skoda, Cupra och Volkswagen. Dessa elbilar på instegsnivå gör tillgången till e-rörlighet enklare och driver på länders framtida rörlighet,” skriver Volkswagen.

Syskon hos Seat och Skoda

Volkswagen
Skodas nya skiss för en elbil modell mindre (Foto: Skoda).

Den nya bilen kommer också att ha syskonversioner hos Seat och Skoda och således att ta upp kampen med rivaler som Vauxhall Corsa-e och Peugeot e-208.

De nya modellerna kommer alla tre att tillverkas vid en anläggning i Spanien där man nu investerar stora summor. Bland annat bygger man en ny batterifabrik som väntas tas i bruk 2026. Fabriken ska skapa 3 000 nya jobb och få elektricitet från en solcellspark på 200 hektar.

ANNONS
ANNONS
Volkswagen
Första designskissen från Seats prestandamärke Cupra (Foto: Seat).

 

Än så länge har inte många detaljer offentliggjorts men enligt Teknikens Värld kommer bilarna att bygga på Volkswagens MEB-plattform och samma motorer.

Det är även svårt att ännu särskilja några större designdetaljer i skisserna, men både Cupras och Skodas design är mer boxig än den vi ser hos Volkswagen.

Hur som helt är det viktiga som förmedlas att Volkswagen bekräftar att arbetet med de mindre elbilarna rullar på.

Läs även: Historisk miljardsatsning för VW i Spanien [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS