Volvo Cars sitter med trumfkortet på handen mot Tesla och tänker nu krossa elbilsjätten och vd:n Elon Musk. Kolla här!

ANNONS

Med superbatterier som Volvo Cars tar fram med tillsammans med nya samarbetspartnern och batteritillverkaren Northvolt är målet att köra om Elon Musks elbilsbjässe Tesla.

Det uppger bland andra bilsajten Carup, som snappat upp Volvo Cars senaste nyheter från bolagets tech moment-dag där planen nu från Volvo är att krossa Tesla och dess vd och skapare Elon Musk.

Räckvidden över 100 mil

Volvos nya elbilar ska få rekordlång räckvidd tack vare en ny generation litiumbatterier, tillverkade av Northvolt, och Volvobilarna ska få en räckvidd på över 100 mil, enligt planen.

Enligt de mål som satts upp ska de nya megabatterierna få 50 procents högre energitäthet än vad som är fallet med dagens batterier till elbilar.

Elbilarna ska dessutom, framgår det, gå dubbelt så snabbt att ladda.

Henrik Green, chief technology officer på Volvo Cars, deklarerar att ambitionen är en helt elektrisk Volvobil.

”Genom att förenkla konstruktionen och integrationen av våra battericeller kan vi sänka vikten och maximera innerutrymmena. Det möjliggör i sin tur stora förbättringar vad gäller batterikapacitet, räckvidd och laddningstider”, säger han, enligt Carup.

ANNONS
ANNONS

Och tillägger:

”Vi vill erbjuda våra kunder hållbara elbilar som gör deras liv enklare och roligare.”

Batteriet kan ladda andra bilar och prylar

Läs mer om Volvos planer på ett superbatteri med rekordlång räckvidd här för elbilarna på Vi bilägare, som också bevakat biljättens techevent.

Tidningen skriver bland annat:

Volvos elbilar får även dubbelriktad laddning vilket innebär att batteriet även kan användas för att ladda andra bilar eller prylar. Det är samma teknik som Hyundai och Kia nyligen lanserat.

Allra först ut med den nya tekniken blir en suv, som enligt Volvo blir startskottet för ”andra generationen av våra elbilar”. Antagligen handlar det om helt nya Volvo XC90 som ska presenteras 2022.”

Här är alla nyheter från Volvo Cars

Ny Teknik listar alla nyheter från Volvo Cars och som ska göra bolaget till ett renodlat elbilsföretag.

Tidningen har sammanställt alla nyheter från Volvo Cars tech moment-dag och förutom den nya generationens superbatterier – som borde få Teslas boss Elon Musk att darra – ska en ny konceptbil tas fram tillsammans med bolagets nyckelpartners. Konceptbilen, som även Dagens Nyheter uppmärksammar stort, hamnar förstås i premiumsegmentet och är tänkt som en efterträdare till XC90.

ANNONS
ANNONS

Bilen får bland, skriver DN, en långdistansradar på taket.

Volvo gör också en egen satsning på mjukvara i omställningen till ett renodlat elbilsföretag.

De nya Volvobilarna – som även ska bli krocksäkra med hjälp av nya sensorer – utrustas med superdatorer i samarbete med Nvidia.

Volvobilarna blir självkörande och ska testköras på större motorvägar. Tekniken implementeras i långsam fas och i låga farter.

Läs mer om vad Volvo Cars har i görningen på Ny Teknik.