Dagens PS

Kvaddad Lamborghini floppade på auktion

Lamborghini
En praktiskt taget värdelös Lamborghini från en DiCaprio-film var inte så eftertraktad som säljaren hade hoppats. (Foto: Bonhams)
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 05 dec. 2023Publicerad: 05 dec. 2023

Vem vill köpa en mosad Lamborghini? Tydligen bara en person – som säljaren sedan vägrade att sälja bilen till.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ägaren till en totalkvaddad Lamborghini Countach från Martin Scorceses film “Wolf of Wall Street” har inte lyckats få bilen såld på auktion, rapporterar Autoblog.

I filmen kämpar en mycket berusad Leonardo DiCaprio, som spelar finansmannen Jordan Belfort, med att försöka sätta sig i bilen och köra hem. Själva “kraschen” stod stuntavdelningen för – utrustade med släggor.

Säljaren ville ha 1,5 miljoner dollar, eller 15 miljoner kronor, för den fullkomligt okörbara bilen. Auktionshuset hade räknat med att kunna få uppemot 2 miljoner dollar för vraket.

Läs mer: Hans handskrivna låttexter säljs för rekordsummor – Dagens PS

Ska sälja bilen igen

I stället fick ägaren prompt tacka nej till det enda budet på 1,35 miljoner dollar.

Till saken hör att bilförsäkringsbolaget Hagerty värderar en bil av samma modell i gott skick till knappt en tredjedel – 440 000 dollar. Då krävs att skavankerna är knappt synliga och att bilen faktiskt går att köra.

Nu ska den manglade Lamborghinin auktioneras ut igen – och kanske är det möjligt att få den såld till säljarens önskepris om köparen är villig att se bilen som filmrekvisita med ett historiskt värde, istället för bara ett värdelöst fordon.

ANNONS

Läs mer: E.T. för miljoner: Rymdvarelsens huvud på Hollywood-auktion – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS