Första generationen Volvo V70 var en vidareutveckling av 850 och debuterade 1996. På Blocket går bilarna för runt 20 000 kronor, men det finns en V70 till salu i USA för 10 500 gånger mer.

ANNONS

Bilen i fråga, en Volvo V70 från 1998 med en 2,4-liters rak femma under huven, är till salu för 20 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 210 103 600 kronor.

Anledningen är ganska enkel – i köpet följer en väldigt speciell registreringsskylt med. Bilen är till salu i New York och harNew York” som registreringsnummer.

Det som kostar är alltså själva skylten, medan man får bilen på köpet.

MISSA INTE: Nya dråpslaget: Medelinkomsttagare riskerar sänkt pension [Dagens PS]

Volvo V70 från sidan
Man kan få en Volvo V70 i Sverige för runt 20 000 kronor. (Foto: Dupont Registry)

Volvo V70 med turistplåt

De som har varit i New York har nog sett det oändligt antal souvenirbutiker som finns – där går det att köpa låtsas-registreringsskyltar som det står New York på. Skillnaden är att skylten på Volvon är av äkta vara.

Den nuvarande ägaren har haft skylten på ett antal bilar sedan 1970-talet, då skylten beställdes av den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen.

Så här ser en av världens dyraste plåtar ut. (Foto: Dupont Registry)
Personliga regskyltar har funnits i New York sedan 1970. (Foto: Dupont Registry)

En förbluffande stor marknad

I USA, likt många andra länder, kan man ha registreringsskyltar som inte bara är bundna till en specifik bil, utan även en person. Det innebär att det finns en marknad för att köpa och sälja registreringsskyltar.

I Sverige kostar personliga skyltar 6 200 kronor och då gäller skylten i tio år.

ANNONS
ANNONS

Den personliga skylten är dock kopplad till ett vanligt registreringsnummer och det går inte att föra över skylten till någon annan.

Några andra exempel från USA är skylten ”CASH” som säljs för motsvarande 20 miljoner kronor, eller ”MM” som kan bli din för 255 miljoner kronor.

Läs även: Volvo utser ny designchef – med erfarenhet av lådor [Dagens PS]
Läs även: Världens lyxigaste S80 till salu [Dagens PS]