Dagens PS

Till salu: Modern F1-bil med topplacering

Toro Rosso
En modern F1-bil från Toro Rosso är till salu. (Foto: RaceCarsDirect)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 02 apr. 2021Publicerad: 02 apr. 2021

En unik racingskatt i form av en modern F1-bil är till salu. Det är Pierre Gaslys Toro Rosso från 2019, som slutade tvåa i Brasiliens Grand Prix. Priset är hemligt, förutom för säljaren och köparen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är extremt ovanligt att en F1-bil är till salu, skriver BBC Top Gear. Särskilt en modern version som tagit en pallplacering i ett F1-lopp. Men just nu finns det just en sådan till salu på Racecardirect.

Toro Rosso

(Foto: RaceCarsDirect)

Toro Rosso

(Foto: RaceCarsDirect)

 

Det handlar om stallet Toro Rosso 2019 STR14 chassis no.4. Den kördes av Pierre Gasly i Brasiliens GP, där han slutade på en andraplats. Det är också det italienska stallets sista bil som Toro Rosso, innan de till säsongen 2020 bytte namn till AlphaTauri.

Det är i det stora hela en komplett, modern F1-bil. Det behövs dock vissa reservdelar, då den saknar sin 1,6-liters turboladdade V6 Honda-motor, sina hydraulsystem och en Electronic Control Unit (ECU), enligt Top Gear.

Toro Rosso

(Foto: RaceCarsDirect)

Toro Rosso

(Foto: RaceCarsDirect)

Det lär inte vara direkt billigt heller… BBC Top Gear fastställer att du bör nog vara miljardär för att ha råd när en modern F1-bil är till salu, och nuvarande ägare vill inte få frågor om priset.

“Hur mycket det kommer att kosta är en välbevakad hemlighet, men om du måste fråga är det förmodligen över din budget – ledsen”, skriver Top Gear. 

“Ingen prisinformation ges via WhatsApp, SMS eller e-post. Om du verkligen är seriöst intresserad, vänligen kontakta mig via telefon. Inga lycksökare!”, skriver den nuvarande ägaren själv på Racecardirect.

Läs mer: Mysteriet: Stjärnan dumpar hela sin Ferrarisamling – Dagens PS

Toro Rosso

(Foto: RaceCarsDirect)

Toro Rosso

(Foto: RaceCarsDirect)

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS