Mini Countryman Plug-in Hybrid är en snygg livsstilsbil som är rolig att köra och har bra räckvidd. Bilen passar lika bra i staden som på motorvägen med hjälp av den elektriska All4 fyrhjulsdriften. 

ANNONS

Vår artikelserie ”Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Bilens plug-in hybridteknik har ett batteri med en kapacitet på upp till 10 kWh. I det elektriska läget (WLTP) är räckvidden upp till 50 km. Motorn har 220 hästkrafter och gör 0–100 km/h på 6,8 sekunder.

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Mini Countryman Plug-in Hybrid hamnar på i vår sammanställning.

”Hanteringen är lika smidig och exakt som standardmodellen, och resultatet är en av de roligaste plug-in hybridbilarna du kan få tag på” (Foto: Mini)

 

 

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Mini Countryman Plug-in Hybrid.

Auto Express: ”Snygg och rolig att köra”

ANNONS
ANNONS

”Mini Countryman Plug-in Hybrid kan upplevas som föråldrad på vissa områden, men den tilltalar köpare som letar efter en snygg, praktisk och rolig bil att köra. Bilen har bra elektrisk räckvidd, låga skattesatser för tjänstebilar. Det finns även en hel del möjligheter att anpassa bilen efter egna önskemål”.

Car Magazines: ”Seriös utmanare”

”En seriös utmanare för de som vill kunna köra med nollutsläpp och ha en snygg livsstilsbil. Bilens framgång beror till stor del på den högkvalitativa interiören, bilens karaktär och bra anslutningar, som till exempel Apple CarPlay som är standard i samtliga utföranden”.

Carbuyers: ”Smidig körning”

”Mini Countryman Plug-in Hybrid erbjuder smidig körning för att vara en laddhybrid. Ingenjörerna har lyckats med fjädringen för att hantera den extra vikten från batteripaketet, och bilen står sig väl mot andra modeller i samma klass”.

”Elmotorn är placerad under bagageutrymmet och skickar sin kraft direkt till bakhjulen, vilket gör att bilen har fyrhjulsdrift”. (Foto: Mini)

 

Mini Cooper Countryman Plug-in Hybrid
”Bilens infotainmentsystem ryms i mitten av instrumentbrädan och manövreras med antingen touch eller hjulet i mittkonsolen”. (Foto: Mini)

 

ANNONS
ANNONS

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS

 

 

 

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Mini Countryman Plug-in Hybrid på tionde plats.

Läs mer: Mini Cooper – allt du behöver för grön semester [Dagens PS]

Läs mer: Topplistan laddhybrider – bäst i alla tester [Dagen PS]