Dagens PS

Mini Cooper – allt du behöver för grön semester

Mini Cooper med tält
Ett ihopfällbart tält och en elbil från Mini Cooper och du har en grön semester. (Foto: BMW Group)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 08 juni 2021

Mini Cooper lanserar nu den gröna och hållbara semestern i miniformat. Ett litet tält för två på taket till en liten bil.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Har du funderat på att ha en riktigt grön semester? Mini Cooper ger dig ett hett alternativ till två av sina bilar, elbilen Cooper SE och laddhybriden Countryman SE för den som vill åka lite längre per dag.

Finns i två utföranden

Tältet kostar mellan 3 119 och 3 389 Euro ( från 31 400 till 34 100 kronor) beroende på modell. (Foto: BMW Group)

Två utföranden

Tältet finns i ljust eller mörkt utförande och har ett spann på knapp 3 000 kronor i prisskillnad, där det ljusare är något billigare. Det säljs på webben och tar ungefär tre veckor att få hem, precis lagom till sommarsemestern.

Lätt att fälla upp

Tältet är mycket lätt att fälla upp. Det tar enligt beskrivningen endast några sekunder. Naturligtvis ingår den lätt aluminiumstege, så att man kommer upp i tältet utan bekymmer. (Foto BMW Group)

Nätta mått

Tältet är 210 centimeter långt, 130 centimeter brett och “ståhöjden” mäter 94 centimeter. Stängt mäter det endast 33 centimeter, inte mer än en vanlig takbox och vikten är ungefär 53 kilo.

Myggnät och ventilation

På någon sekund är tältet uppe. Med plats för två personer är tältet utrustat med myggnät och ventilation. Det är också vattentätt och har två öppningar. (Foto: BMW Group)

Elbilen Cooper SE finns i tre utföranden och kostar utan tillval mellan 365 000 och 422 400 kronor. Den är 385 centimeter lång, 173 centimeter bred och 143 centimeter hög.

Cooper SE

Modellen Cooper SE accelererar 0-100 på 7,3 sekunder och går 23,1 mil per laddning. (Foto TT)

Laddhybriden finns i två utföranden och kostar utan tillval mellan 442 900 och 472 900 kronor. Den är 430 centimeter lång, 182 centimeter bred och 156 centimeter hög.

Cooper Countryman SE

Modellen Cooper Countryman SE accelererar 0-100 på 6,8 sekunder. Förbrukningsmotorn är på 220 hästkrafter och drar 1,8 liter per tio mil vid blandad körning. Den elektriska räckvidden är 49 kilometer. (Foto: TT)

Läs mer: Fler artiklar om elbilar på 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS