Test: Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid

Uppdaterad: 15 mars 2022Publicerad: 18 feb. 2022
Citroen-c5-aircross-2022-front.
”Citroen C5 Aircross Hybrid levererar på sina löften om att vara praktisk, effektiv och användarvänlig.” (Foto: Citroën)

Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid är en tyst och bekväm bil att köra. Den passar lika bra som tjänstebil som familjebil. 

ANNONS
ANNONS

Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid med en elmotor på 80 kW. Räckvidden i elektriskt läge är 55 kilometer. Med båda motorerna är den kombinerade effekten 225 hk, och 0–100 km/h klockas in på 8,7 sekunder.

Vår artikelserie “Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid hamnar på i vår sammanställning.

citroen-c5-aircross-2022-side “Bilen är bekväm på motorvägen och i stan. Med hjälp av 360-graderskameran kan du parkera med självförtroende. Styrningen är trevlig och lätt att hantera vilket gör det mycket enkelt att manövrera.”(Foto: Citroën)

 

ANNONS
ANNONS

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid.

Driving Electrics: “Billig i drift”

“Det är ett alternativ för de som söker en plug-in SUV som tjänstebil. Den är billig i drift, men slagen av rivaler i vissa avseenden.”

Carwows: “Bekväm att köra”

“Citroen C5 Aircross är bekväm att köra, men den är inte kul att köra med den automatiska växellådan som kan vara långsam att svara.”

Auto Express: “Extremt beboelig”

ANNONS

“Den är tyst och lätt att köra. Mest av allt är den extremt beboelig: användbar, bekväm, rymlig och mångsidig. En familjebil helt enkelt.”

citroen-c5-aircross-2022-back. ”Den är inte perfekt, men det finns mycket att gilla med den härligt annorlunda Citroen C5 Aircross.” (Foto: Citroën)

 

citroen-c5-aircross-2022-interior ”Interiören har ett futuristisk utseende och bra utrustningsnivå. Bilen har bra med teknik som gör att C5:an är en trevlig plats att spendera sin tid i.” (Foto: Citroën)

 

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid på åttonde plats.

Läs mer: Chargenode får 115 miljoner av Stena-familjens Formica

ANNONS
ANNONS