Tesla stoppar produktionen under flera veckor i sina fabriker i Shanghai, Kina och Berlin, Tyskland – samtidigt som vd:n Elon Musk sagt att bolaget förlorar miljarder.

ANNONS

Elbilstillverkaren Tesla stänger enligt den tyska tidningen TeslaMag ned fabriken i Berlin i två veckor med start den 11 juli. Därefter planerar de att dubbla produktionen från och med augusti med hänvisning till en icke identifierad källa, enligt sajten.

Sedan tidigare har man också beslutat att stänga ned delar av gigafabriken i Shanghai, där produktionen av Model Y stoppas i de två första veckorna i juli, och därefter produktionen av Model 3 i tre veckor med start 18 juli. Detta då fabriken ska uppgraderas.

Samtidigt producerade elbilstillverkaren fler bilar i juni än någonsin tidigare, enligt sin produktion- och leveransrapport från den 2 juli.

Att få igång fabrikerna i Shanghai och Berlin till full produktion tillsammans med gigafabriken i Austin, Texas, är högsta prioritet för företaget. De tyska och amerikanska fabrikerna öppnade så sent som i våras, och den kinesiska har plågats av stora nedstängningar för covid-19 i landet.

”Berlin och Austin förlorar miljarder dollar just nu eftersom det finns massor av kostnader och knappt någon produktion. ”Att få Berlin och Austin funktionella och få Shanghai tillbaka i sadeln är överväldigande vår oro”, sa Tesla-vd:n Elon Musk på en konferens i slutet av maj.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Uppmaningen till Tesla: “Fixa er skit nu!” [Dagens PS]