Tesla Model S Plaid blir ett imponerande fartvidunder när den levereras i slutet av nästa år. Vad sägs om 0-100 kilometer i timmen på dryga två sekunder?
”Det här är rent utomjordiskt. Tesla har upphävt fysikens lagar”, säger en person som testat bilen på Teslas event.

ANNONS

Enligt biltillverkaren själv är Tesla Model S Plaid ”Den snabbaste produktionsbilen någonsin” och skickar därmed en riktig passning till den kroatiska konkurrenten Rimac.

När Teslas nya modell släpptes under fredagen visade de att den gör 0-60 (96,6 km/h) miles per timme på 1,99 sekunder. Vilket gör att den behöver något mer än två sekunder för att spränga vallen för 100 kilometer i timmen från stående start. 0-100 (161 km/h) miles tar enligt Tesla runt fyra sekunder. I videon på Twitter tar det ganska exakt fem sekunder, men då är det fyra personer i bilen.

”Ingen produktionsbil har någonsin gjort 0-60 MPH på under två sekunder”, säger Elon Musk på evenemanget när Tesla släppte Model S Plaid.

329 km/h

Modellen kommer upp i hisnande 329 kilometer i timmen, enligt tillverkaren. Då krävs ett specialdäck som inte finns på marknaden förrän tidigast i höst. Bilen är utrustad med 1 020 hästkrafter som tar elbilen till de hisnande hastigheterna. En kvarts mile (402 meter) tar endast 9,23 sekunder.

Plaid snabbast
”Du måste känna det för att tro på det. Vad vill vi uppnå här? Varför gjorde vi en så snabb bil? Det är en vurm och allt, men jag tror att det finns något viktigt för framtiden och för hållbar energi genom att visa att en elbil är den bästa bilen. Helt klart! Det är den snabbaste produktionsbilen som fullbordat en kvarts mile”, säger Musk. (Foto: Tesla)

Lång räckvidd

Den nya Teslan har en räckvidd på nära 63 mil, för att komma 30 mil krävs endast en kvarts laddning med Tesla Supercharger. Model S Plaid har plats för fem personer och ett väl tilltaget bagageutrymme.

Okratt Model S
Plaid får naturligtvis den snart klassiska okratten som är ett signum för Model S. Dessutom får den ett riktigt kraftfullt infotainmentsystem. (Foto: Tesla)

Priset för Tesla Model S Plaid landar på 118 980 brittiska pund, ungefär 1 390 000 kronor.

ANNONS
ANNONS

Plusmodellen läggs ner

Samtidigt meddelar Musk att plusmodellen Tesla Model S Plaid+ går i graven innan den ens tillverkas.

”Det finns inget behov av den, eftersom Plaid är så bra”, skriver Musk på Twitter.

Läs mer: Fler artiklar om Tesla på [Dagens PS]