Dagens PS

Stopp i tyska bilfabriker: "Läget värre än befarat"

Tyska bilfabriker
Volkswagens fabrik i Wolfsburg har stoppats. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 08 mars 2022Publicerad: 08 mars 2022

Stora tyska bilfabriker som tillverkar Audi, BMW, Mercedes, Porsche och Volkswagen står stilla – de har brist på delar som bland annat tillverkas i Ukraina. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Volkswagen har pausat produktionen i sin stora fabrik i Wolfsburg i Tyskland i minst två veckor, på grund av brist på reservdelar, säger en talesperson för Volkswagen till tidningen Automobilwoche.

Fabriken bygger Volkswagen Golf, Tiguan och Touran samt Seat Tarraco. Bristen handlar bland annat om kabelhärvor som tillverkas i Ukraina.

“Läget har förvärrats mer än vad som var befarat”, säger en talesperson för Volkswagen till Autonews.

Sedan tidigare har också produktionen av elbilar för Volkswagen, Audi och Cupra i Zwickau pausats fram till den 18 mars. Audi har också stoppat sin produktion av modellerna A4 och A5 i Ingolstadt samt A6 och A7 i Neckarsulm. Porsche, som precis som Audi tillhör VW-koncernen, har stoppat sin fabrik i Leipzig.

Även andra tyska bilfabriker dras med liknande problem. BMW stoppar också produktionen i sina fabriker i München och Dingolfing, samt i Oxford, England från och med på måndagen. Mercedes-Benz säger att de hoppas undvika ett totalt produktionsstopp, men de har också reducerat sin produktion.

Läs även: Analys: Avglobalisering hotar bilindustrin

Läs även: Renaults aktie störtdyker – exponerade mot Ryssland

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS