Fartvidundret Rimac Nevera går ruskigt fort. Nu tvingas ägaren be om ursäkt efter att en färd i extrem hastighet på allmän väg filmats och släppts på webben.

Att Rimac Nevera går fort är ingen överraskning i sig, däremot att köra den i 232 kilometer i timmen och dessutom bli filmad, se färden i videoklippet nedan. Det blev för mycket för både bilföraren och ägaren till biltillverkaren, Mate Rimac.

”Föraren från videon ringde polisen själv. Polisen kom och genomförde ett förhör och föraren kommer att straffas”, skriver han i ett uttalande om händelsen.

Presenterades i förra veckan

Modellen Nevera presenterades i förra veckan och skapar redan rubriker i hemlandet, när föraren i videon ligger och kör i drygt 140 kilometer i timmen på allmän väg i Kroatien. När han sedan trycker gaspedalen i botten är bilen uppe i 232 kilometer i timmen i ett nafs. Mitt under stormen la ägaren Mate Rimac ut på sociala medier.

”Vi ska vara mer försiktiga i framtiden. Jag ber om ursäkt för besväret”, skriver han på Facebook.

Snabbste bilen
Neveran är världens snabbaste bil, men att köra 232 kilometer i timmen under en pressträff och dessutom få hastigheten i åket filmat kanske inte var det bästa valet. Nu har ägaren bett om ursäkt och föraren anmält sig själv till polisen. (Foto: Rimac)

Neveran är enligt uppgift världens snabbaste bil. I ett test drog den lätt ifrån italienska Ferraris snabbaste åk, SF90 Stradale.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler artiklar om sportbilar på [Dagens PS]