Audi lovar att nya RS e-tron GT blir den snabbaste modellen någonsin.
De bensindrivna modellerna med V8 kan se sig frånåkta – nya elbilen ska klara 0-100 km/h på tre sekunder.
Nu finns modellen att förboka i Sverige.

ANNONS

Om någon månad är det världspremiär för nya Audi e-tron GT. Nu har Audi i Sverige startat förbokningar av den blixtsnabba elbilen. Den som bokar nu får sin bil till sommaren. För ovanlighetens skull är förbokningen gratis, men räkna med att bilen går på närmare 1,5 miljoner kronor sedan.

Audi lovar att bilen blir en av världens snabbaste elbilar, dessutom snabbare än alla bensindrivna Audibilar hittills. Enligt de första testerna klarar den 0-100 km/h på omkring tre sekunder.

Får 650 hk i overboostläge

Bilen får hela 650 hk när den sätts i overboostläge, och upp till 600 hk i normalt läge, vridmomentet är 830 Nm. Det är tillräckligt för att ge Audi RS e-tron GT de bästa prestandasiffrorna någonsin hos en Audi. Kvartsmilen går på omkring 11 sekunder, och fortfarande pågår optimering av drivlinan.

Audi RS e-tron GT
Den snabbaste Audi-modellen någonsin.

Men trots att Audi RS e-tron GT har superbilslika prestanda ska den fungera på långresor och som vardagsbil, i alla fall enligt Audi.

Dagens PS Håkan Nilsson är en av få som fått provåka nya RS e-tron GT, och den rutinerade motorredaktören är imponerad.

ANNONS
ANNONS

– Det gäller att vara fullt förberedd för kraften kommer omedelbart. Det känns som bilen levererar lika snabb acceleration som en Porsche Taycan Turbo S, men känns ändå en aning mjukare och behagligare i kurvorna tack vare Audis nya quattro-system med torque vectoring, skrev Håkan efter provturen.

Tillverkningen av nya e-tron GT har redan börjat i Böllinger Höfe vid Neckarsulm i södra Tyskland. Bilen produceras parallellt med sportbilen Audi R8.