Skoda smygvisar nu sin nya elbil Enyaq Coupe iV med skisser.
Bilen blir en betydligt elegantare och slankare version av Enyaq.

ANNONS

Världspremiären sker den 31 januari i Prag, men Skoda kan inte riktigt hålla sig, utan skickar ut tecknade bilder över hur Enyaq Coupe iV ser ut redan nu.

Får en ankstjärt

Den nya modellen får en rejält sluttande taklinje och en baklucka med en tydlig ankstjärt. Ett klart lyft jämfört med den ganska konservativa vanliga Enyaq iV.

Skodas egna spionbilder avslöjar bilens ankstjärt. Foto: Skoda

Även snett framifrån får bilen en del, minimala, förändringar. Drivlinorna och batterierna blir desamma som hos den befintliga Enyaq, där köparna kan välja mellan bakhjulsdrift och 204 hästkrafter eller fyrhjulsdrift och 265 hästkrafter.

Samma drivlinor

De flesta kommer förstås att välja batteriet på 77 kWh och och då får coupémodellen lite längre räckvidd än dagens 53 mil, tack vare lägre luftmotstånd.

RS-modell kan komma

Det ryktas också om en sportigare RS-variant med omkring 300 hästkrafter senare under året. Försäljningen av Enyaq Coupe iV startar nu i vår i alla fall.

ANNONS
ANNONS

Skoda Enyaq har blivit en av Sveriges populäraste elbiler och såldes i 2700 exemplar förra året. Väntetiden på en ny Enyaq är omkring sex månader. Bilen är en av de bättre på marknaden och överglänser i vissa avseenden sina koncernsyskon från Audi och Volkswagen.

Skoda kablar ut bilder på Enyaq Coupé tillsammans med 30-tals klassikern Popular Monte Carlo. Foto: Skoda