Skoda tänker satsa allt på helelektriska modeller framöver. Tre nya modeller ska lanseras de närmaste åren, enligt Skodachefen Thomas Schäfer. Laddhybrider blir för dyrt, och alternativbränslen likaså.

ANNONS

Tre nya elbilsmodeller är på gång, alla tre mindre än Skoda Enyaq, skriver Vi bilägare.

”Elektrifiering är en tydlig väg framåt för Skoda, inte på grund av tryck från EU utan eftersom vi verkligen tror på det”, säger Skodachefen Thomas Schäfer enligt Vi bilägare. ”Laddhybrider är ett väldigt dyrt sätt att sänka koldioxidutsläppen och förbrukningen eftersom det tekniskt sett behövs två system i bilen”.

Skoda, Porsche och MG

Den tjeckiska biltillverkarens storsäljare Octavia finns idag med förbränningsmotor och som laddhybrid. Octavia kommer i framtiden att elektrifieras och ge sig in i segmentet eldriven kombi. Där finns idag egentligen bara två konkurrenter: Porsche Taycan och MG5.

Skoda: Satsar allt på elbilar, inga fler laddhybrider
Porsche Taycan och MG5 är hittills enda bilarna i segmentet eldriven kombi. Foto:

När det gäller alternativa bränslen verkar Skoda inte alls intresserade. Man anser att eldrivet är det som är mest effektivt energimässigt.

”Det finns inget rimligare än batterier”, säger Thomas Schäfer enligt Vi bilägare.

Första exemplet på det Skodas nya designspråk som döpts till Modern Solid ska enligt Schäfer presenteras senarer under året.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bildspecial – Skodas nya läckerbit [Dagens PS]

Läs även: Här är årets säkraste bil – slog Polestar knappt [Dagens PS]