Här är Red Bulls nya F1-bil som Max Verstappen ska försvara sin mästartitel med – men stora förändringar är fortfarande att vänta.

ANNONS

Red Bull har presenterat sin nya bil för F1-säsongen 2022, som ska köras av mästaren Max Verstappen och lagkamraten Sergio Perez. 

Teamchefen Christian Horner la dock in en rejäl brasklapp om att det kommer förändringar på bilen innan Formel 1-säsongen drar igång i Bahrain den 18-20 mars.

”När vi kommer till den första tävlingen kommer bilen inte att se så mycket ut som den gör här”.

”Och jag tror att utvecklingen kommer att gå väldigt snabbt när vi går vidare genom säsongen”, säger teamchefen.

Red Bull
(Foto: Red Bull)
Red Bull
(Foto: Red Bull)
Red Bull
(Foto: Red Bull)

Då Formel 1 får ett nytt regelverk inför säsongen 2022 är hemlighetsmakeriet kring F1-bilarna större än någonsin tidigare. För Red Bull är det lite extra nervöst, då de kämpade om titeln förra året kom de igång sent med utvecklingen av årets bil jämfört med andra stall som gav upp utvecklingen av bilen under förra årets säsong tidigare för att fokusera på den kommande säsongen.

”Vi siktar på att bygga vidare på vad vi uppnådde förra året, vilket är att behålla titeln. Det stora okända är har vi missat något i dessa regler, har ett annat lag stulit en marsch för att de har fokuserat på det sedan 2021?”, säger Christian Horner.

De presenterade också ett nytt namn på stallet: Oracle Red Bull Racing, då det amerikanska techbolaget Oracle går in som huvudsponsor i ett avtal som enligt Sky Sports är ett av de största i F1-historien och värt motsvarande 1,2 miljarder kronor per säsong.

ANNONS
ANNONS

Red Bulls bil var den andra som presenterades, tidigare har förra årets jumbo Haas presenterat sin bil (den ser du här nedan). Under torsdagen presenterar också Aston Martin sin bil, och under fredagen är det McLarens tur. Övriga stall presenterar sina bilar de kommande veckorna.

Haas
Haas bil för F1-säsongen 2022. (Foto: Haas)


Läs även:
De tio bästa Formel 1-förarna genom tiderna [Dagens PS]