Det är inte ovanligt att bilar testkörs innan de lämnas ut till slutkund. Syftet är att säkerställa att allt är som det ska vara. I Sydafrika har emellertid en säljare tagit det lite för långt och voltat med en kunds Ford Ranger Raptor.

ANNONS

Bilen i fråga var sprillans ny och var redan såld till en kund som väntade ivrigt på sin leverans.

Innan kunden hämtade sin nya Ranger Raptor bestämde sig dock en säljare för att ge sig ut i den afrikanska bushen på en vansinnesfärd.

Det rapporterar sydafrikanska Car Magazine.

Med en drink i handen

I videon ser man att både passageraren och föraren håller i varsin drink. Huruvida det rör sig om alkoholhaltiga drycker har ännu inte bekräftats, men det ser tveklöst så ut.

Körningen inleds med att föraren kör för fulla muggar på en grusväg för att sedan kicka igång en sladd. Dessvärre gräver bilens hjul ner sig i det mjuka gräset och bilen voltar och hamnar upp-och-ner.

Rejäla skador

Ford Ranger Raptor är en höghastighetsterrängbil som i exempelvis Sydafrika och Australien säljs med en 3-liters V6 på närmare 400 hästkrafter. I Sverige får vi, av utsläppsskäl, nöja oss med 292 hästkrafter.

Med det sagt kvittar det hur kompetent en bil må vara om personen bakom ratten totalt saknar vett.

Ägaren av bilen fick höra talas om skadorna efter att han ringde återförsäljaren för att planera in upphämtning av bilen. Att återförsäljaren inte kontaktade kunden på studs är även det under all kritik.

Videon målar upp en dyster bild för både säljaren och återförsäljaren. Med tanke på att bilen rastades i terrängen kan det mycket väl vara så att försäkringen inte gäller. I vilket fall som helst lär det bli en kostsam historia, både när det kommer till tid och pengar.

ANNONS
ANNONS

Exakt hur incidenten ska tas itu med återstår att se.

Läs även: Nya Ford Range Raptor – kan man ha roligare? [Dagens PS] 
Läs även: Nya lyxiga Ford Ranger – varje hantverkares dröm? [Dagens PS]