Nu ska ett av Sovjettidens mest kända bilmärken, Moskvitj, åter börja tillverkas i Ryssland, i den före detta Renaultfabriken i Moskva.

ANNONS

På grund av invasionen av Ukraina har många västföretag lämnat Ryssland, så även Renault. Moskvas borgmästare Sergej Sobjanin meddelar nu att Moskvitj ska böra tillverkas i de n före detta Renaultfabriken i december, rapporterar Ny Teknik.

Målet är att tillverka 600 bilar bilar i år, av dem ska 200 vara eldrivna. Målet för nästa år är att 50 000 bilar ska tillverkas.

”Bilindustrin har verkligen floppat i år, men oavsett hoppas jag att vi ska köra i gång Moskvitjfabriken i december, med hjälp av industrin och handelsministeriet, säger Sergej Sobjanin enligt Interfax, skriver Ny Teknik.

Den franska biltillverkaren Renault har haft stor verksamhet i Ryssland men sålde i maj sin majoritetsandel i Rysslands största biltillverkare Avtovaz för en rysk rubel.

I början av oktober lämnade Nissan over hela sin ryska verksamhet till den ryska staten, vilket innebär en förlust på drygt 7,7 miljarder kronor för bolaget. Renault äger 43 procent i Nissan och räknar med att deras förlust blir drygt 3,6 miljarder kronor.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Renault säljer allt i Ryssland – för en rubel [Dagens PS]

Läs mer: Nissan säljer till ryska staten – går back 7,7 miljarder [Dagens PS]