Här gör världens dyraste bil sin entré i offentligheten.
Rolls-Royce Boat Tail visade upp sig på på prestigefyllda Concorso d’Eleganza Villa d’Este.
Bilen ryktas ha en prislapp på 230 miljoner kronor.

ANNONS

Prestigefyllda Concorso d’Eleganza Villa d’Este i norra Italien är ett av världens mest exklusiva motorevent. Vackra klassiska och nya bilar visas upp för publiken vid den sköna miljön vid Comosjön.

Rolls-Royce vd och chefsdesigner avtäckte Boat Tail på Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Foto: Rolls-Royce

En mycket speciell bil gjorde sitt första framträdande under årets festival. Rolls-Royce minst sagt exklusiva cabriolet Boat Tail sägs vara världens dyraste bil. Prislappen har naturligtvis inte bekräftats av tillverkaren, men bilen lär kosta 230 miljoner kronor.

– Det är ett verkligt historiskt ögonblick för märket. Vi leder en modern coachbuilding-verksamhet som tar den bredare lyxindustrin in i ett helt annat era, där hyperpersonalisering ger obegränsade möjligheter, säger Rolls-Royces vd Torsten Müller-Ötvös.

Parasoll och uppfällbara picknickbord i aktern ingår. Foto: Rolls-Royce

Vad är det då som gör Rolls-Royce Boat Tail så speciell? För det första är bilen unik och handbyggd, och bakdelen är avsmalnande som på en båt, därav namnet.

Bilen ska ha tagit fyra år att bygga. Den har bland annat en dubbel champagnekylare som passar flaskor av Armand de Brignac. Ett speciellt kylskåp för att lagra kaviar och en komplett uppsättning porslin från Christofle of Paris.

Det finns också ett parasoll som fälls upp från baksidan för att skapa en provisorisk matplats. På köpet får du också två klockar från Bovet, en herrklocka och ett damur. I handskfacket finns en mycket exklusiv specialgjord penna.

Både porslin och champagnekylare ingår. Dessutom ett speciellt kylskåp för kaviar. Foto: Rolls-Royce

Bilen delar i övrigt mekanik med de vanliga Phantom, Cullinan och Ghost. Det innebär en 6,75-liters V12-motor med högst tillräckligt effekt. Enligt ryktet är bilen redan såld. Köparna ska vara Jay-Z och Beyoncé, men det är än så länge obekräftade uppgifter.

Enligt ryktena är det Beyoncé och Jay Z som får njuta av picknickar med stil. Foto: Rolls-Royce

 

ANNONS
ANNONS
Både klockor och en penna medföljer bilen. Foto: Rolls-Royce

 

Grillen har en unik utformning. Foto: Rolls-Royce

 

Aktern är inspirerad av exklusiva båtar. Foto: Rolls-Royce