Porsche Taycan Turbo S har slagit nytt världsrekord i att köra snabbt – inomhus.
Den blixtsnabba elbilen kom upp i 165 km/h i en övergiven kongresshall. Men snart kommer Teslas nya Plaid-modell som kan ställa Porschen schack matt.

ANNONS

Porsche Taycan Turbo S är än så länge världens snabbaste elbil. Porschen har bland annat slagit rekord för fyradrörrars elbilar runt Nürburgring och slagit världsrekord i att drifta.

Nu är bilen också snabbast i världen – åtminstone inomhus. Det aningen udda världsrekordet slogs av tävllingsföraren Leh Keen tillsammans med den 761 hk starka Taycan Turbo S.

Bilen var helt standard, sånär som på at strålkastarna tagits bort. Foto: Porsche

Platsen var den i coronatid övergivna kongresshallen New Orleans Convention Center. Med över en miljon tomma kvadratmetrar fanns det gott. om plats för Porschen att dra på. Man kan med fog snacka om fullt blås i New Orleans.

En extra utmaning var golven av halkig polerad betong, men det löstes genom att däcken värmdes upp lite extra. Rekordföraren Keen tog några testvarv innan han drämde till med rekordet: 165 km/h inomhus. Det tidigare rekordet innehades av en rallytrimmad Ford Fiesta.

Frågan är bara hur länge Porsche Taycan får ha sina rekord ifred.  I september kommer nya Tesla Model S Plaid+ till Sverige. Teslan har över 1000 hk och gör 0-100 på under 2,1 sekunder. Toppfarten är 322 km/h.

ANNONS
ANNONS