Polestar får stororder från hyrbilsjätten Hertz

Uppdaterad: 04 apr. 2022Publicerad: 05 apr. 2022
Polestar får stororder från hyrbilsjätten Hertz
Polestar 2 blir först ut i Hertz hyrbilsflotta, i Europa redan under våren. Foto: Polestar

Polestar har tagit hem en stororder från Hertz. Den Volvoägda biltillverkaren ska leverera upp till 65 000 elbilar till hyrbilsföretaget.

ANNONS
ANNONS

Förra hösten kom nyheten att Hertz köper 100 000 elbilar från Tesla. I första hand Model 3, men i mars lade man också till mellan-suv:en Model Y.

Nu ska hyrbilsjätten utöka sin elbilsflotta med Volvoägda Polestar. Draget är ett led i Hertz strategi att öka på antalet nollutsläppsbilar i sitt utbud. Upp till 65 000 bilar ska Hertz köpa från Polestar, uppger Reuters på måndagskvällen.

Polestar i Europa redan i vår

Enligt hyrbilsjätten kommer Polestar-bilar att finnas tillgängliga för uthyrning under våren i Europa och senare under 2022 i Nordamerika och Australien. Hertz säger enligt Reuters att de inledningsvis kommer att beställa Polestar 2 sedan.

Partnerskapet med Hertz “kommer att ge den fantastiska erfarenheten att köra en elektrisk bil till en bredare publik och tillfredsställa ett brett spektrum av våra olika kunders kort- och långsiktiga mobilitetsbehov”, säger Polestars vd Thomas Ingenlath enligt Reuters.

Läs även: Polestar med kaxig Superbowl-reklam – hånar Elon Musk 

Läs även: Därför rasade Tesla 1000 miljarder kr på en dag 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS