Världens största fabrik för elektriska fordon ska anställa 10 000 kvinnor – och inga män, lovar Ola Electrics grundare Bhavish Aggarwal i ett blogginlägg.

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om Ola Electric som bygger världens största fabrik för elektriska fordon i Bangalore, Indien, och ska producera en elmoped varannan sekund. Företaget har nu börjat anställa till fabriken, som ska stå klar under nästa år och kosta 2,8 miljarder kronor att färdigställa.

”Världens största kvinnofabrik”

Bloomberg skriver att Ola Electric nu anställer kvinnor till fabriken. Enbart kvinnor. Det kommer också finnas robotar i fabriken – men män kan söka jobb någon annanstans.

”Med full kapacitet kommer Futurefactory att anställa över 10 000 kvinnor, vilket gör det till världens största kvinnofabrik och den enda anläggningen för fordonstillverkning med enbart kvinnor globalt”, skriver Bhavish Aggarwal, grundare och vd för Ola Electric, i ett blogginlägg under måndagen.

Bhavish Aggarwal leder också taxiappen Ola, som är dominerande på den indiska marknaden framför konkurrenter som Uber. Aggarwals mål med Ola Electric är att framställa ett komplett sortiment av elektriska fordon, från scootrar till trehjulingar till bilar.

Bara 12 procent av tillverkningsindustrin

Bloomberg skriver att kvinnornas andel av tillverkningsindustrin bara ligger på 12 procent i Indien, något som Ola Electric nu vill försöka åtgärda.

ANNONS
ANNONS

”Att ge kvinnor ekonomiska möjligheter förbättrar inte bara deras liv utan deras familjer och faktiskt hela samhället. För att Indien ska bli tillverkningsindustrins knytpunkt i världen måste vi prioritera kompetensutveckling och skapa sysselsättning för våra kvinnliga arbetskraft”, skriver Bhavish Aggarwal i blogginlägget.

Läs även: Ett elfordon varannan sekund [Dagens PS]

Läs även: Ola tar in 4,3 miljarder och siktar på börsnotering [Dagens PS]